Lystfiskerne bliver færre og færre – Men er det den perfekte hobby for den moderne dansker?

Hvis man kaster et blik på statistikkerne, er billedet klart. Der er hver år færre lystfiskere i Danmark, og de der er er relativt gamle. Det gør sig i hvert fald gældende for det udsnit af de danske lystfiskere, der har fisketegn eller er medlem af lystfiskerforeninger. Det er derfor ikke utænkeligt, at lystfiskeri nærmest dør ud som en hobby i Danmark. Det er ærgerligt, for umiddelbart virker lystfiskeri ellers som den oplagte hobby for den moderne dansker.

Et afbræk fra hverdagen

Ligesom det i gamle dage var en god undskyldning for herren i huset til at komme væk fra både kone og arbejde, er lystfiskeri i dag den optimale måde at koble af på. I en tid, hvor alle har travlt med både karriere og deres online tilstedeværelse, kan det meget vel være lige, hvad mange trænger til. Derudover gør det selvfølgelig heller ikke noget, at lystfiskeri foregår ude i den frie natur, så man kan få frisk luft i lungerne, hvad de færreste moderne danskere får gjort nok.

Derudover byder hobbyen også på masser af alsidighed. Der er noget for dem, der gerne vil have et afbræk og lytte til fuglefløjt, men der er altså også kyst- eller fluefiskeri til de, der gerne vil være aktive og udfordres. Er du optaget af grej og gadgets, kan du finde masser af spændende fiskegrej på sider som www.topgrej.dk. Slutteligt er der også put and take for dem, der gerne vil tilføre deres hobby et socialt element.

put and take

Prøv put and take

Put and take er ganske kort forklaret en eller flere søer, hvor der konstant bliver sat fisk ud. Du kan så, for en lille betaling, få lov til at fiske der. Derfor er der som oftest også flere andre lystfiskere i nærheden, hvorfor en put and take sø er et oplagt sted at starte på hobbyen. Der kan man nemlig møde ligesindede og tilføre lystfiskeri et socialt element. Har du brug for hjælp som nybegynder er put and take også et godt sted at starte. Put and take er dog ikke kun godt på grund af de mange andre entusiaster, det tiltrækker. Som nybegynder har du også brug for alle de muligheder for fangst du kan få, og da de sætter fisk ud i put and take nærmest konstant, er der altid gode chancer.

Nærmest ligegyldigt grunden til, at du er tiltrukket af lystfiskeri, er put and take derfor et godt sted at starte. Vil du gerne væk fra hverdagens sus og jag, kan du bare nyde de idylliske omgivelser. Er du opsat på teknik, er der masser af plads og vejledning til at kunne lære for eksempel fluefiskeri. Ligeledes er put and take, hvor du omgives af erfarne entusiaster med bunker af udstyr, den sande himmel for grej-entusiasten. Put and take er for alle.