Hvad ved du egentlig om maling?


At male dit hus og dine væge er en af de bedste ting, du kan gøre for at øge dets appel, øge dets videresalgsværdi og hjælpe dig med at elske dit hus endnu mere, end du allerede gør. Men dette glædelige projekt kan blive beskatning, hvis du gør det på den forkerte måde. At tage en informeret, målt tilgang til maling skaber et fantastisk hus, der gør dig til stjernen i dit nabolag.

Læs videre og find ud af hvordan.

Den rette farve

Den nemmeste måde at vælge de bedste interiørmalingsfarver er at starte med de farver, du elsker. Når du starter med de farver, som passer lige til dig, er du ikke bundet af de traditionelle farveskemaer for en bestemt dekorationsstil. Ved at bruge din yndlingsfarve som din grundfarve kan du bruge den til at oprette et farveskema omkring det. Dine yndlingsfarver kan være den perfekte inspiration til din nye farvepalet til hele rummet. Magasiner og kataloger har altid været grundlaget for inspiration. Du kan også kigge på https://www.maling.dk/ for at finde forskellige ideer. Du behøver heller ikke at studere farveteori for at få gode ideer fra farvehjulet. Disse billige farveværktøjer kan genere ideer til farveskema hurtige. Du kan se, hvilke farver relaterer til hinanden og hvilke du skal undgå at mixe sammen.

Før du starter

Du har fundet din perfekte malingsfarve, og du er nu et skridt tættere på et smukt rum. Nu kommer den sjove del. Her er alt hvad du behøver at vide for at komme i gang med dit malingsprojekt. Forberedelse er nøglen til alt dette. Det er den virkelige hemmelighed for at opnå en fejlfri maling. Forberedelse til dit malearbejde kan føles kedeligt og tidskrævende afhængigt af hvordan du har det med det, men når det er færdigt, vil resten være en leg. Samling af dine værktøjer er vigtigt, sådan at du ikke lige pludseligt står og finder ud af, at du mangler noget vigtigt. Klargøring af dine vægge er også helt essentielt. Maling over snavsede eller olierede overflader kan medføre, at malingen spåner eller fager af. At lægge lidt ekstra forberedelsestid betaler sig i sidste ende og giver længerevarende resultater.

blå væg

At male

Selvom det grundlæggende med maleri er det samme, uanset hvor du gør det, er der nogle ret store forskelle mellem indvendige og udvendige maleriprojekter. Afhængigt af hvor du arbejder, skal du bruge forskellige værktøjer og materialer. Sørg for at bruge kvalitetsmaleruller, børster og malertape for at sikre et godt færdigt produkt. Lad din malerulle udføre arbejdet, og undgå at lægge for meget pres på den. Dette vil sikre et jævnt lag maling i hele rummet. Mal trim og træværk først, inden du maler væggene. Det giver dig den bedste chance for rene og skarpe linjer. Brug en spartel til at ramme kanten af malerbåndet, inden du fjerner det. Dette sikrer, at du ikke fjerner frisk maling sammen med båndet og efterlader en lige linje. Indvendig maling er ret lige til og du klarer det helt sikkert.