Forkæl det bærende element i dit hus med en omgang maling

Vi kender det alle sammen. Temperaturen stiger, antallet af solskinstimer bliver kun større for hver dag der går og alle blomster, buske og træer springer ud omkring os. Gennem vinteren har din have måske syntes trist og kedelig, alt er gået ud og du glæder dig bare til at det hele vender. Endelig er det her! Foråret! Årstiden hvor alt kommer til live igen, alt bliver smukt og pænt igen, og væk er nattefrost og snevejr.

Som så mange andre har du sikkert allerede givet dit hjem den helt store omgang til den obligatoriske forårsrengøring. Vintertøjet er pakket væk, skabe og skuffer er blevet sorteret, du har måske endda flottet dig og givet de indvendige vægge en omgang maling – men hvad med ydersiden? Find mange forskellige sokkelmaling farver her.

Skab det rette førstehåndsindtryk af dit hjem

Et førstehåndsindtryk kan være afgørende, og endnu mere når det gælder folks indtryk af dit hjem. Dit hjem skal jo gerne afspejle dig som person, indefra og ud. Derfor er det også vigtigt at fokusere på mere end bare hvordan der ser ud indenfor husets fire vægge. Uanset om dit hus er bygget af mursten, beton, træ eller andet, så har det et fundament: nemlig soklen. Soklen er med til at støtte huset og sørge for, at det hverken synker eller tager skade fra fugt og andet. En sådan sokkel er vigtig at vedligeholde, så den bliver ved med at være modstandsdygtig overfor kære Moder Natur.

Vi kan heller ikke komme udenom, at en nymalet sokkel giver et helt andet indtryk af dit hjem når du får gæster på besøg. Væk er huller, ujævnheder og tegn fra vind og vejr, og i stedet står der et knivskarpt fundament under dit hus – måske akkompagneret af nyudsprungne blomster, velduftende buske og en flot, nyslået græsplæne. Dog er det ikke noget, som du behøver at gøre hvert år. En sokkel kan godt klare at blive vedligeholdt mellem hvert andet til hvert tredje år, selvfølgelig alt efter hvilke skader den måtte få gennem tiden.

Her er ti gode råd til at vedligeholde din have

Vi giver dig vores bud på hvordan du kan vedligeholde din have, og få den til at se bedst ud til foråret:

– Inspicer dine planter, og fjern eventuelle døde blade eller affald. Det vil hjælpe dem til at vokse kraftigere.

– Klip alle forvoksede buske eller træer tilbage.

– Sæt lidt kulør på med nye blomster eller plantekrukker.

– Slå græsplænen godt og klip kanterne.

– Ukrudt kan hurtigt tage overhånd, så sørg for at rive det ud, så snart du ser det.

– Læg noget nyt muld ned for at holde på fugten og undertrykke ukrudtet

– Et lag sokkelmaling kan virkelig pifte dit hus op, og samtidig beskytte mod fugt, revner og andre skader.

Så der har du det, ti enkle tips til at få din have til at se bedst ud dette forår! Husk blot at nyde processen og tage lidt tid til dig selv i naturen. Det er jo trods alt det, det hele handler om.