Få gjort noget ved smerten i tænderne

Det er sjældent sjovt at gå til tandlæge, mange er nærmest bange for det, mens andre bare er bange for at det kommer til at gøre ondt i pengepungen. Det er dog vigtigt, at man går til tandlæge jævnligt og tager sine tandlægebesøg alvorligt, så man kan få behandling mod tandsmerter i tide. Når man er hos tandlægen er den hyppigste skade et hul i en tand. Det er vigtigt, at man opdager disse huller i tiden, så man undgår at der går betændelse i tandens rod, for hvis dette sker skal tanden rodbehandles. Det er selvfølgelig at foretrække, at man kan forebygge sådanne skader, men hvis uheldet er ude, så er det vigtigt at man tænker på sit helbred, frem for hvad det kommer til at koste.  

Hvad koster en rodbehandling? 

Som tidligere nævnt kan det godt blive en dyr fornøjelse at få sine tænder rodbehandlet, men det kan desværre være nødvendigt. Så selvom det er dyrt er det vigtigt, at man tager sit helbred seriøst, så man ikke ender med at gå med store smerter i tænderne længe eller i værste fald miste tanden.  

Hvad rodbehandling priser præcist er afhænger af, hvilken tand det er der skal behandles. Det gør det fordi at forskellige tænder har forskellige antal tandkanaler. Dine fortænder har for eksempel 1 kanal, mens dine kindtænder har 3 eller 4. Rodbehandling priser afhænger altså af, hvor mange kanaler der skal behandler, men det koster ca. 2.400 for 1 kanal, 3.300 for 2 kanaler, 4.300 for 3 kanaler og 5.200 for 4 kanaler. Det er dog vigtigt at huske at disse priser er vejledende, og priserne kan variere afhængigt af tandlæge, og hvis der skulle være andre komplikationer i munden, som kan være uforudsigelige.  

Penge er ikke alt 

Selvom det lyder dyrt at få rodbehandlet en kindtand så er det vigtigt, at man husker på, at penge ikke er alt. Som før nævnt er det vigtigt, at man prioriterer sit helbred over pengene, så man kan få den behandling man har brug for at slippe for store smerter i fremtiden. Det er naturligvis irriterende og træls at skulle af med 4.000 kroner som man ikke havde forudset, men det er endnu mere irriterende at have ondt i tænderne og hovedpine fordi smerten i tænderne er så voldsom. 

Det er i den sammenhæng værd at nævne, at man kan melde sig ind i forskellige helbredsforsikringer, som gør tandlægeregningen en smule nemmere at sluge. For eksempel kan man melde sig ind i Danmark, så man kan få hjælp til at betale tandlægeregningen, hvis pengene skulle være for små til, at man er i stand til at betale en så stor uventet udgift, som en rodbehandling kan være.   

I sidste ende er det også vigtigt at huske på, at man kommer til at tjene pengene ind igen, så selvom det er en stor afgift lige nu og her, så kommer pengene langsomt tilbage på kontoen! Især hvis man får hjælp af eksempelvis Danmark til at betale regningen.