Sådan får du dine køkkenmaskiner til at holde længere

Der er ikke noget så irriterende som en køkkenmaskine, der lige pludselig kapitulerer og ikke kan mere. Det er typisk lige, når du trænger allermest til en varm kop kaffe efter en lang dag, hvor du er træt og utidig. Eller når du har gæster og skal lave kaffe til mange mennesker og står i røg og damp i flere timer i køkkenet for at kokkerere deres yndlingsretter. Så går elkedlen lige pludselig ud og vil ikke starte.

Ja, det er en frustration, som man måske vil kalde for et I-landsproblem, men ikke desto mindre er det et problem i hverdagen, som kan skabe stor frustration. Også i forhold til pengepungen, fordi man måske ikke lige har pengene til en ny espressomaskine, der godt kan være meget, meget dyre. Hvad gør man så for at ovennævnte ikke sker? Vi ser nærmere på, hvordan du via afkalker fra https://stoevsugerposen.dk/afkalkning-rensemidler-705/ kan passe godt på dine køkkenmaskiner, så de holder længere. Læs mere her. 

Afkalk jævnligt og du vil få længere holdbare maskiner 

Det kan være noget, som mange glemmer at gøre, fordi køkkenmaskinerne som kaffemaskine, espressomaskine og elkedel da fungerer fint. Men det bliver det ikke ved med, hvis du ikke afkalker dem jævnligt. Hvorfor skal man så det? Det skal man, for ellers stopper de til med kalk og der kommer også kalk i det vand, som du bruger. En kop kaffe med kalk er bare ikke nær så lækker, vel?

Kalken kan også få maskinen til at gå i stå og ikke fungere, fordi kalken blokerer for, at vandet kan løbe igennem frit. Der er dermed meget at hente ved at give dem noget afkalker jævnligt. Afkalkning af kaffemaskine er hermed en vigtig del af rengøringen i køkkenet, ligesom du også renser ovnen, køleskabet og køkkenlågerne. 

Skriv en seddel til køleskabet

Det kan være svært at huske, hvornår man afkalkede sidst og dagene går bare. Her kan det være en stor fordel at skrive det ned på en seddel og så have en rutine omkring det. Hvad med at gøre det en gang om måneden på en fast dato, så du ikke er i tvivl om, at du har gjort det for en måned siden og nu gør det igen. Skriv det ned på sedlen og hæng den op på køleskabet eller opslagstavlen.

Dermed sikrer du dig, at det bliver gjort jævnligt. Du kan også vænne dig til at gøre det samtidigt med nogle af de andre rengøringsrutiner. Hver gang du renser ovnene eller køleskabet for eksempel. Det vigtigste er, at det bliver gjort. I kan også deles om det, så din partner gør det hver anden gang og du gør det hver anden gang. I bestemmer selv systemet. 

Giv afkalkning som en gave

Det kan være en fin gestus overfor dine bedsteforældre, der måske ikke gør så grundigt rent længere, at du afkalker deres køkkenmaskiner, og står for afkalkning af kaffemaskine. Det er noget, de vil værdsætte, både din gestus og kunne drikke en kop kaffe uden kalk.