Få behandling af dine panikanfald hos en psykolog

Lidelser og sygdomme, hvor hjernen spiller en et puds, bliver mere og mere udbredte i Danmark. Psykiske lidelser er blevet så populære, at vi nogle steder i Danmark, er begyndt at omtale dem som folkesygdomme. Det er sygdomme som stress, depression, angst og lignende. Rigtig mange af os, har oplevet disse sygdomme helt tæt på. Vi lever i en travl og stresset tid, så panikangst har gunstige muligheder for at blive udløst. Heldigvis er der hjælp at hente med en behandling hos en dygtig psykolog.

Hvad er et panikanfald?

Danmark topper ofte listen over verdens lykkeligste lande, og begreber som dansk hygge, bliver mere og mere populære som en slags kur eller livsstil ude i den store, travle verden, hvor det er meget aktuelt, at skrue lidt ned for tempoet og at slappe lidt af. Alligevel har Danmark et af de største indtag af lykkepiller, og vi omtaler visse psykiske lidelser som vores folkesygdomme. Panikangst er en af de udfordringer, der kan blive udløst af en travl og stresset hverdag, hvor man konstant bliver målt og vejet. Heldigvis er det muligt at få panikanfald behandling hos dygtige, danske psykologer.

Panikangst er et pludseligt anfald, der kan komme uventet. De findes i forskellige udgaver og grader, men nogle af symptomerne er, at dit hjerte begynder at banke voldsomt, du får en trykken for brystet, det kan være svært at trække luften helt ned i lungerne og maven – måske endda åndenød -, du kan føle dig svimmel og synes det kan være svært at se. Der findes flere symptomer, og det er ikke sikkert at du oplever dem alle på samme tid. Heldigvis er panikanfaldet ovre efter nogle få minutter, men det er ofte noget der sidder i kroppen længe, da det kan være en rystende oplevelse. Derudover kan man gå rundt med ondt i maven efterfølgende i frygt for at det sker igen. Denne frygt kan udvikle et nyt anfald, og starte en negativ spiral. Derfor er det en rigtig god ide at søge behandling hos en psykolog.

panikanfald behandling

Panikanfald behandling: Hvad kan en psykolog hjælpe dig med?

Kort sagt, så kan psykologer hjælpe dig med rigtig meget, og de forskellige psykologer, er dygtige til forskellige ting inden for panikanfald behandling. Hos Maria Bang, er hun dygtig til at hjælpe folk, der kæmper med panikangst. Det gør hun gennem metakognitiv behandling. Når du har været udsat for panikangst, kan det føles som om, at du har mistet kontrollen og det nu er angsten der styrer dit liv. Med metakognitiv behandling, vil du effektivt kunne lære at håndtere angsten igen. Du vil lære at genopdage, at det er dig der har kontrollen over dit liv – ikke angsten. Denne kontrol og erkendelse, burde hjælpe med at få angsten på afstand, og derved resultere i færre anfald. Derudover vil du fremadrettet være bedre udrustet til at håndtere presset eller angstprovokerende situationer, så du ikke længere skal være bange for bump på vejen. Hun vil hjælpe dig med at hjælpe dig selv.