Sådan får du den flotteste bøgehæk

Bøg er en klassiker indenfor den danske flora. Der findes bøgetræer, bøgebuske og bøgehække. Derudover findes der selvfølgelig også en masse underarter af bøgetræ, hvoraf den traditionelle i grøn nok er den mest almindelige i danske haver. Derudover vokser en bøgehæk også meget tæt, hvilket sørger for, at uvedkommende ikke kan kigge ind i en have, hvor der er plantet bøgehæk. Her får du mere information omkring bøgehække, og hvordan du beskærer dem bedst muligt. 

Beskæring af bøgehæk 

Det fede ved en bøgehæk er, at den er let at passe og pleje, og at den trives godt i det danske klima. På den måde vil en ny bøgehæk altså også vokse sig stor og flot på relativt kort tid, og den vil være meget smuk at se på i størstedelen af året. Du kan altså med fordel plante bøgehæk rundt omkring dit grundstykke og din have, og det vil helt sikkert være en beslutning, som du ikke vil komme til at fortryde. Når man planter bøg, skal man dog være opmærksom på, at den skal beskæres hvert år. Dette skal gøre i foråret eller i den sene vinter, altså i februar eller marts måned. Beskæring af bøgehæk sikrer, at ens bøg vokser sig stor og stærk, og at den får præcis den facon, man ønsker sig. Beskæring af bøgehæk er især vigtig hos nye bøgehække, mens man senere kan nøjedes med at klippe sin hæk om sommeren. Det er dog lidt af en udfordring at beskære sin bøgehæk, da der er mange ting, man bør være opmærksom på for at få det bedste resultat. Derfor kan det være en fordel at bestille professionel hjælp til at beskære hækken, så man er sikker på at få gjort det rigtigt.  

En have i fuldt flor 

Beskæring af bøgehæk af professionelle har rigtig mange fordele, men en af de største må være, at det er en hurtig og praktisk løsning. På den måde behøver man nemlig ikke selv at tage sig af opgaven, men kan lade de erfarne fagfolk om det. Det giver en tid til at udføre sjovere opgaver i haven i stedet for at bruge flere timer på at beskære en hæk. Det er dog værd at nævne, at det er vigtigt at få sin bøgehæk beskåret fra tid til anden. Ellers får man ikke den bøgehæk, man inderst inde ønsker sig, mens det også sikrer hækkens gode vækst. På den måde vedligeholdes hækken altså, og den vil blive meget flottere at se på. Og netop det æstetiske er jo rigtig vigtigt i forhold til en have, hvor man gerne vil kunne føle sig tryg og glædes ved havens udseende. Enhver hæk har brug for en smule hjælp til at blive flot og tæt, og ens indsats vil helt sikkert have betalt sig i den anden ende. På den måde kan du altså med fordel få professionelle fagfolk til at beskære din bøgehæk. Det kræver blot en lille googlesøgning, en kort opringning og lidt fra pengepungen, og du vil helt sikkert ikke fortryde din beslutning.