Bliv klogere på dig selv med en udlandspraktik

Hvis du er ved at uddanne dig, og du gerne vil afprøve dine kompetencer i et andet miljø, bør du overveje en udlandspraktik. Når du vælger at tage til udlandet, får du nemlig mulighed for at opleve en helt anden tilgang til dit fag. Det gør dig uden tvivl klogere på, hvilke fordele og ulemper, der er ved vores egne systemer hjemme i Danmark. 

Hvis du er i tvivl om, hvad du egentlig gerne vil med din uddannelse, er en udlandspraktik også en fremragende måde at blive klogere på. Når du kommer væk fra dine vante rammer, vil du uden tvivl få et helt andet syn på din fremtidige karrierevej. Du får afprøve nogle grænser, og du bliver klogere på, hvad du egentlig vil. Måske vil du slet ikke tilbage til Danmark? Du kan i øvrigt læse meget mere om udlandspraktik lige her: https://trymedics.dk/studerende/klinisk-praktik-i-udlandet-for-sygeplejestuderende/ 

Alle kan have gavn af en udlandspraktik 

Måske tror du, at udlandspraktik kun giver mening for nogle helt bestemte personer eller uddannelsesretninger. Men sådan hænger det slet ikke sammen. Det er altid en fordel at komme til udlandet – uanset, hvilken baggrund du så har. Når du kommer til et andet land, vil du kunne bidrage med det danske perspektiv på en række problemstillinger. Ligesådan vil du også møde en række udenlandske svar på samme problemstillinger. 

Det giver dig mulighed for at reflektere over, hvilke svar der egentlig er bedst. At møde andre tilgange på denne måde kan kun være en fordel. Det giver dig mulighed for at agere på langt flere måder, når du igen er tilbage i Danmark. Måske finder du også ud af, at den måde som andre lande arbejder på, passer bedre til din personlige overbevisning. I så fald kan en udlandspraktik måske blive springbrættet til et decideret job i udlandet. 

Mød en anden kultur 

Når du rejser til et andet land, møder du naturligvis også en anden kultur. På det rent menneskelig plan er det altid en stor oplevelse. Særligt, hvis du er åben overfor nye og andre måder at leve på. Når du møder en anden kultur, bliver du også udfordret på, om den måde som du og øvrige danskere lever på, også er den rigtige.  

Danmark er nemlig kendt for at være et meget ens folkeslag. Vi synes selv, at der er stor forskel, men når antropologer og sociologer fra andre lande skal analysere os, er svaret altid det modsatte. Vi er meget ens med få forskelle. Derfor kan det også være en fantastisk oplevelse at se en radikal anderledes måde at leve på.  

Kombinér eventuelt din udlandspraktik med et studieforløb 

Nogle gange har du også mulighed for at modtage undervisning, mens du er i praktik. På nogle uddannelsesretninger giver det god mening. Hvis du gerne vil kombinere begge dele, bør du tage kontakt til din studievejleder. Vedkommende kan nemlig fortælle dig, om din uddannelsesinstitution vil godkende et udenlandsk studieforløb. 

Ofte skal du kunne dokumentere, at dine læringsmål bliver indfriet i undervisningen. Det er forskelligt fra uddannelsesinstitution til uddannelsesinstitution, hvor rigide de er med dette krav.