Sådan kan du hjælpe nybagte forældre

Hvis du er nybagt forælder, er der stor sandsynlighed for, at du altid leder efter måder at gøre dit liv lidt nemmere på. En måde at gøre det på er at bruge en flaskevarmer uden elektricitet.

En flaskevarmer uden elektricitet er en fantastisk måde at holde din babys flasker varme på uden at skulle bekymre dig om at finde en stikkontakt eller bruge dyrebar batteristrøm. Det eneste, du behøver, er et par minutter og en gryde med kogende vand – køb flaskevarmer uden strøm fra Babylun.

Sådan gør du

1. Fyld en gryde med kogende vand, og sæt den på en varmebestandig overflade.

2. Placer flaskevarmeren i gryden. Sørg for, at bunden af flaskevarmeren ikke rører vandet.

3. Sæt låget på gryden, og vent et par minutter, indtil vandet har varmet flaskevarmeren op.

4. Fjern forsigtigt låget, og brug en tang til at løfte flaskevarmeren ud af gryden.

5. Placer barnets flaske i flaskevarmeren, og skru låget på.

6. Vent et par minutter, til mælken er varm, og skru derefter låget af, og test temperaturen, før du giver barnet mad.

Med denne enkle metode kan du have en varm flaske med mælk eller modermælkserstatning klar til dit lille barn når som helst og hvor som helst – ingen elektricitet er nødvendig!

Ideer til, hvordan du kan hjælpe venner eller familie, som netop er blevet nybagte forældre

Hvis du har venner eller familie, som er nybagte forældre, spekulerer du måske på, hvordan du kan hjælpe dem. Der er mange måder, hvorpå du kan hjælpe de nybagte forældre med deres baby eller med deres nye hverdag. Her har vi fundet nogle idéer:

En måde at hjælpe på er ved at give dem mad. Nye forældre har ofte ikke meget tid til at lave mad, så det kan være en stor hjælp at bringe dem mad. Du kan også gøre ting som at fylde deres køleskab med let spiselige ting som frugt og yoghurt eller lave en portion frysemad, som de bare kan tage frem og varme op.

En anden måde at hjælpe på er ved at tage sig af nogle af de huslige pligter. Det kan f.eks. være at vaske tøj, rydde op i huset eller endda gå tur med hunden. Alt, hvad der kan lette byrden for den nye forældre vil blive værdsat.

Du kan også hjælpe ved at passe barnet i et par timer, så forældrene kan få lidt tid for sig selv. Det kan være at skifte bleer, give barnet mad eller bare lege med barnet, så forældrene kan få en pause.

Endelig er noget af det bedste, du kan gøre, at tilbyde din støtte og forståelse. Det er hårdt at være forældre, og nogle gange er det eneste, nye forældre har brug for, at der er nogen at tale med, som forstår, hvad de går igennem. Så lad dem bare vide, at du er der for dem, hvis de har brug for dig.