Sådan får du ekstra dyreliv i haven

Mange af os, som ikke bor helt ude på landet, men som stadig har en lille have, har nok et ønske om at få lidt ekstra fuglesang eller bare hjælpe de vilde dyr generelt. Dette er selvfølgelig en rigtigt god i ide for den vilde natur og for dyrenes overlevelse gennem de kolde vintermåneder, der er jo mange forskellige måder du kan vælge at hjælpe på, og det er derfor ikke helt enkelt at gå ud og finde noget foder eller læ til dyrene, det afhænger af en hel masse forskellige ting, hvad du burde gøre, og til start må du jo også bestemme dig for, hvilke dyr du ønsker at tiltrække, og så målrette din hjælp efter dette. Det handler jo om at tiltrække de rigtige dyre, og man skal passe på, at det ikke i stedet bliver en tag selv-buffet, for alverdens skadedyr, hvilket jo nok ikke var intentionen.

Der er altså derfor flere ting, du skal tænke over, før du går i gang, dette er både for dyrene og din egen skyld. Det er derfor en god ide at få gjort lidt research, og høre råd fra venner og familie, før du kaster dig ud i det.

fuglefoder

Find det rigtige fuglefoder

Fugle er nok det mest populære dyr, og du kan få dem nemt via. fuglefoder, som du bl.a. kan finde her: https://dyreverdenen.dk/fugl.  Her findes et kæmpe udvalg af fuglefoder, og du kan ligeledes finde alverdens tilbehør og andre ting til fuglene. Der er altså som sagt et stort udvalg. Hvilket jo er godt, når man skal ud og købe, så man er sikker på, at man kan finde det man leder efter. Dog så kan det være svært at beslutte sig, og hvis man ikke er den store ekspert, så er det nok også lidt svært at skelne den ene slags fuglefoder fra den anden, og se hvad fordelene og ulemperne er ved de forskellige. Her kan du dog få lidt hjælp. Har i tidligere haft problemer med skadedyr, som f.eks. rotter, eller har naboerne, så er det ikke en god ide med et fad, og her anbefales det at hænge maden op, så dyrene ikke kan nå det så nemt. Så får fuglene det hele, og I får ikke uvelkomne gæster samtidig. Du skal også tænke på, hvad du gør, hvis du skal ud og rejse. Har I nemlig først vænnet fuglene til, at de kan komme og få mad hver dag gennem vintermånederne hos jer, så kan I ikke så godt forsvinde to uger. Det er derfor en god ide at få lavet en aftale med en nabo eller bekendt før I rigtigt begynder, så fuglene kan få mad hele perioden igennem, og ikke pludselig mister muligheden for mad midt i december. Der er altså lige lidt ting at tænke over før du begynder, men ellers er det en rigtigt god ide og det gælder da bare om at komme i gang.