Optimer resultaterne fra din træning med kreatin

Går du op i at dyrke motion og løfte tunge vægte, og elsker du, når man begynder at kunne se og mærke resultater fra ens træning? Det er sundt og godt at træne, og det er en sund hobby at optage. Det kan være, at du har lyst til at optimere din træning på en nem måde, uden det betyder, at du skal til at træne dobbelt så hårdt? Du kan f.eks. få rigtig meget ud af at benytte dig af kreatinpulver. Er du i tvivl om, hvad det er? Så kan du med fordel læse med i denne artikel.

Et præstationsfremmende middel

Man kan kalde kreatin for et præstationsfremmende middel. Kreation er noget, der findes naturligt i vores muskler i kroppen, og derfor er det heller ikke så unaturligt at tage. Du giver bare dig selv bedre vilkår for at bygge større muskler hurtigere og optimere din træning.

Forbedr din udholdenhed med kreatin

Men kreation kan ikke blot hjælpe til at opbygge større muskler hurtigere. Man bruger det også, fordi man kan opbygge en bedre udholdenhed med kreation. Du kender sikkert til de træningsdage, hvor man virkelig har energi til at præstere, og hvor det hele bare føles fedt? Det er sådanne træninger, du kan få flere af, hvis du begynder at benytte dig af kreation. Køb kreatinpulver, hvis du tænker, at det er noget for dig.

Den nemme løsning er nogle gange den bedste

Synes du, at det lyder lidt snyd, at man ”bare” kan tage noget pulver og optimere sit resultat? Man kan også omvendt tænke, hvorfor det ikke bare er for fedt, at den nemme løsning også er den løsning, der giver dig de bedste resultater. Der kan være mange myter inden for sundhed og kosttilskud, men når det kommer til kreatin, så er der mange studier, der har bevist den gode effekt. Det er altså ikke endnu et ”trick” fitnessverdenen forsøger at sælge dig. Den er god nok – effekten af kreatin er bakket videnskabeligt op.

Kan der være bivirkninger?

Når man skal i gang med at tage noget nyt, så kan man blive nervøs for mulige bivirkninger. Men her er der endnu en god ting ved kreatin: de fleste får ikke nogen bivirkninger – udover at de hurtigere kan bygge større muskler og træne i længere tid ad gangen. Der er nogle få rapporterede tilfælde af folk, der har oplevet af få angst, træthed eller tungt åndedræt, men det er ikke noget, mange melder tilbage om.

Dyrker du ekstremsport?

Kreatin er måske ikke nødvendigt, hvis man ikke dyrker hård motion. Men man kan have stor fordel af kreatinpulver, hvis man f.eks. dyrker ekstremsport, eller hvis man meget ofte er i fitness for at løfte tunge vægte. Hvis man træner meget, så kan man nemlig faktisk godt risikere, at man ikke får nok kreatin. Det er noget, kroppen selv producerer, men træner man meget, så er det ikke sikkert, at kroppen kan følge med og nå at producere nok.