En lampe er ikke bare en lampe

Lamperne er måske ikke den del af din indretning, du tænker mest over til dagligt – og de lamper du har, har du måske valgt uden de helt store overvejelser. Der er dog mere til lamperne, end du lige skulle tro, og belysningen er da også en meget vigtig funktion i dit hjem. Du har nok i hvert fald ikke lyst til at leve i et hjem, hvor der ikke er mulighed for at tænde lyset.

Eksklusive lamper fra kendte mærker

Hvis du generelt går meget op i designer indretning, er dette også noget, du sagtens kan implementere med dine lamper. Ligesom der findes kendte møbelmodeller, er der også nogle lamper, der falder ind i denne kategori – og er mange af dine møbler lavet af kendte designere, giver det jo ret god mening at inddrage dine lamper på denne måde også. Det kan f.eks. være, at en Verner Panton lampe er noget for dig, der sætter pris på kendt design i din indretning – find en eksklusiv bordlampe & væglampe fra Verner Panton her, hvis du mangler lamper til indretningen af din bolig.

Lamper findes i alle størrelser

Når du skal finde en lampe til boligen eller udearealerne, er størrelsen naturligvis også meget central. Det giver ikke mening at have en to meter høj lampe stående på natbordet, mens det også godt kan blive et problem med en alt for lille lampe, hvis der er et stort rum, der skal lyses op. Størrelsen på lampen er altså noget af det, du skal overveje, når du er på jagt – og den optimale størrelse kan variere meget fra rum til rum.

Find en lampe, der passer ind i indretningen

Lamper er ikke tit det første, du tænker på i forbindelse med din indretning, og dermed vil mange dele af indretningen nok også allerede være på plads, når du begynder at lede efter lamper. På den ene side kan det være en begrænsende faktor, men det kan faktisk også være en fordel. Det betyder nemlig, at du har en ide om, hvad du skal kigge efter, hvis du vil have en lampe, der falder naturligt ind i rummet.
Det kan være at lede efter en lampe, der er lavet i et materiale eller har en farve, der går igen mange gange i din bolig, eller en lampe i samme stil som din indretning – f.eks. en retro lampe, hvis du er i gang med en gammeldags indretning.

Hvor meget belysning har du brug for?

Det er naturligvis også meget forskelligt, hvilken lyse-evne forskellige lamper har. I forskellige rum vil du have forskellige behov, når det kommer til, hvor meget lys lampen skal give dig. Skal du sidde og læse under lampen, er det f.eks. en god ide at have en hel del lys fra lampen for at undgå, at dine øjne kommer på overarbejde. Meget af dette kommer selvfølgelig an på pæren – men denne skal dog være brugbar i din valgte lampe!