Det smarte materiale som ligner rigtigt træ

Hardieplank ligner almindeligt træ til en forveksling, men i stedet er det fremstillet af miljøvenlig og næsten udelukkende vedligeholdelsesfri fibercement. Du kan købe det hos www.byggecenter.dk, hvor alle produkterne komme med en lækker finish og et farveudvalg, der er stilsikkert. Samtidig er malekvaliteten både flot og holdbar. Her kan du læse mere om hardieplank.

Hvad er hardieplank?

Der er rigtig mange muligheder, når det kommer til valg af facadebeklædning. Det er en beslutning, hvor du både skal overveje prisen og holdbarheden. Din facade skal være flot at se på i rigtig mange år ud i fremtiden. Hardieplank er fibercementplader. Produktet fremstilles ved at blande cement med kalk, sand og træfibre. Det kan især bruges som facadebeklædning, fordi det kan modstå svampeangreb og insektangreb. Det er også brandhæmmende.

Fordele ved materialet

Det har mange flere fordele. Dem kan du læse om her. Med hardieplank er både tilpasning som f.eks. håndteringen helt ligetil og simpel. Det giver dig i sidste ende mulighed for en bedre byggefinish. De bliver understøttet af det komplette tilbehørsprogram, som fuldstændig fuldender det unikke udtryk. Herunder kan du se flere fordele:

  • En flot og ekstra hårdfør overflade, som har mange års levetid
  • Der er minimal vedligeholdelse
  • Det er overfladebehandlet med akrylmaling
  • Kommer med et fuldendt tilbehørsprogram i matchende farver

Er hardieplank for dig?

Hardieplank er den rigtige løsning til dig, som gerne vil have et trælook men samtidig ønsker minimal og begrænset vedligehold. Cementpladerne ligner træ til en forveksling, fordi det er designet med en træstruktur. Det er også behandlet med en ColorPlus Technology. Teknologien gør, at det ikke falmer og derfor holder farven helt frisk i meget længere tid. ColourPlus leverer deres overflader med en lang garanti mod afskallet maling samt revner og sprækker. Desuden kan du skaffe det i mange forskellige farver. Du kan helt sikkert finde plankerne i lige præcis den farve, som passer til din indretning og dine behov.

Hvad består hardieplank af?

Det består af miljøvenlig fibercement. Det er fibercementet, som giver både fleksibilitet og ekstra holdbarhed. Hardieplank kan f.eks. bruges som facadebeklædning til enten facade, garagen, gavlen eller skuret. Desuden er det nemt at montere, så du kan montere plankerne med skjult montering, så at skruerne ikke er til at se. Du skal huske at købe de nødvendige og rigtige profiler, så de matcher dit projekt. Du kan altid tjekke montagevejledningen, hvis du er i tvivl om noget, så du skal bruge hardieplank.

Hvordan rengør du det?

Hardieplank har som facadebeklædning et meget lille behov for vedligeholdelse. Det skal ikke malet, og det er nok at rengøre det ved at børste f.eks. din facade af med en stiv kost nogle gange om året. På den måde vil du fjerne både spindelvæv og smuds. Desuden kan du selv vurdere, om du skal vaske det med lidt rent vand, måske også med lidt rengøringsmiddel. Hvis der opstår mos- og algevækst på det, kan du fjerne det med de almindelige midler mod de grimme grønne belægninger.