Derfor bør du have to slags bure til din kanin

Kæledyr spiller en stor rolle i menneskers liv, og man elsker dem som var de en del af familien. Det er kun de færreste mennesker, der ikke ønsker det bedste for deres kæledyr.

Et kæledyr, der er meget typisk for danske børnefamilier er kaniner. Kaninerne har man ofte i et bur, hvor de har hø og halm. Det er også godt, når det er vinter. Så har kaninerne nemlig noget at putte sig i, når det bliver koldt.

Når det bliver varmt udenfor, har kaninerne ikke på samme måde brug for at kunne putte sig. Derfor er det en idé, at have to typer af kaninbure.

Sommerbur

Et sommerbur er et bur, hvor kaninen har plads og mulighed for at komme ud. Et vinterbur derimod er lukket af, og det kan ofte blive meget varm derinde.

Når du køber et sommerbur til din kanin, så er der mange forskellige måder, du kan gå. Først og fremmest, kan du vælge et bur, der kun kan bruges udendørs. Det kan fx være et bur, der kan stå på græsset. På den måde har kaninerne nemlig fri adgang til lækkert og friskt græs.

Der findes et kaninbur til enhver smag og enhver have. De fås også i mange forskellige prislejer. På den måde kan du garantere dig selv, at du kan få fat i et bur, der passer hos jer.

Det vigtigste, når du køber et kaninbur er, at det er din kanins hjem. Det er lige så vigtigt for kaninen, som dit hus er for dig. Netop derfor er det også en god idé med et sommerbur. Så er din kanin nemlig glad og tilfreds alle årets tolv måneder.

kaninbur

Alternative måder at aktivere kaninerne på

Selvom din kanin har et lækkert sommerbur, så er der også andre måder, du kan lufte din kanin på.

Der findes kaninseler. Med dem kan du tage din kanin på gåtur. Det er en god måde for både dig og den at få noget motion. Det behøver ikke være en lang tur. Det kan endda bare være en tur rundt i haven. Det gør blot, at din kanin får lov til at få noget afveksling.

Hvis I er et par stykker samlet, kan I også sætter jer på græsset med kaninen. Så længe I sikre jer, at den ikke har mulighed for at løbe fra jer. Kaniner er nemlig hurtige, når de får muligheden for det.

Sidst, men ikke mindst, så kan en nem måde at aktivere din kanin på være at få en mere. Når du har to kaniner, så vil de ofte være i stand til at aktivere hinanden. Det vil gøre din kanin gladere og mere tryg.

Når du har to kaniner, så vil de nyde at lege med hinanden i deres sommerbur. Og de vil kunne varme hinanden på de kølige sommeraftener.